събота, 30 април 2011 г.

Тъпите коментари в политическите блогове. Блокаж.


Моят не е чисто политически, тъй че за разлика например от уважавания колега Иво Инджев не съм нагазена масово от следното пишещо животно:

- по правило анонимно,
- осведомено дълбоко за миналото ти
- запознато издъно с творчеството ти

Ако си нормален пишещ журналист, а не журналистващ графоман, който си събира папка с изрезките - не можеш да помниш всяко изречение и всяка разгърната мисъл.

НО! Именно ако си журналист, а не политикантстващ графоман - знаеш и никога няма да забравиш всички свои мисли. При някои - и тези несвои мисли, които си бил принуден да публикуваш с името си.

Напоследък ми дойде политическо настроение и пуснах 3-4 политически постинга. И не закъсня представителят на форумно-блоговия хейтър. Поради пълзенето на това същество из всякаквия нет, слагам мои условия за присъствие на писанията му (досега бях либерал - всеки можеше да пише - без да бъде трит - каквото ще.) Край.

Всеки, който ми вменява публични мнения, възгледи, тези, изказвания, становища - трябва да ги аргументира - с линк към съответната е-публикация; или с е-копие на съответната моя статия. При днешното ниво на развитие на информационните технологии , всеки тийнейджър знае как се прави второто - сканираш, OCR-ваш, без да ебаваш качество и качваш на някой безплатен файл хостинг.

От всичко това какво следва (освен тежък мисловен проблем за червените комисари, изпратени на фронта на форумите и блоговете):

Всеки кретен като анонимния коментатор в предния пост, обвиняващ ме, че години наред съм писала в полза на енергийната мафия, която сега плюя - без да приведе капка доказателство - ще бъде трит без обяснения.

Горното ще бъде съответно допълнено към правилата на блога.

5 коментара:

Стойчо каза...

а ние с Комитата си ги колекционираме и си ги мачкаме на воля :)

Анонимен каза...

Вени , поздрави за теб от любимия ми Тото, посланието е европейско: http://www.youtube.com/watch?v=G8256ETqf1E някои хора и досега твърдят, че била поръчкова песдента .... ако на италианец можеш да поръчаш песен, то и на българин революция ще можеш! Та - поздрав, мила!
Добрата!

САНДО каза...

В моя блог пък един "анонимен" категорично се изказа, че ако съм бил на мястото на Иван Славков, и аз съм щял да стана "бате".
Трогнах се от политическите фантазми на "анонимния" по мой адрес, но все пак го цензурирах.

Елена Ж. каза...

Невянке-сладуранке, ето, че има местенце и за теб под слънцето :)))
Не бях се сещала за теб отдавна, безво мое сиво джудженце. Чета и си казвам: остана си невзрачната, злобната, нежеланата, вечно самотна мърла, която винаги си била.
На някои просто не им е било писано да бъдат щастливи и обичани. Добре, че си имаш толкова много несекваща обида и огорчение, че да те прекарат през този самотен живот. Годинките отминаха, добре, че е интернет, та да си броиш прегледите и лайковете през самотните нощи.
Пиши, пиши. Пък който не познава извратената ти личност може и да те похвали - как само редиш думичките, само те ти останаха.
Трий, не се притеснявай, това е лично към теб, Невяна, да не забравяш, че в света има много хора, които те познават и презират.

Unknown каза...

Елена Ж.

Благодаря ;-)
Идеална илюстрация си на образцовия хейтър - 0 (нула) аргументи срещу написаното + купчина помия по личен адрес. И, естествено, анонимно - типичната хейтърска "смелост".

За не знам кой път опитвам на обясня на хейтър тъпотата на писанията му:

И най-големият кретен на света да каже, че слънцето утре ще изгрее, това няма да бъде невярно поради това, че е казано от кретен. С прости думи (като за хейтър) - не е съществена личността на автора, а казаното от него.

Чудя се кога ли ще ми писне... Вероятно никога. Щото май го правя не за хейтърите (типаж очевидно неизлечим), а за нормалните коментиращи (които включват и несъгласните по съществото на казаното).