петък, 11 юни 2010 г.

Солидарност с аутистите


Ако аз бях на мястото на ония безчувствени към загиналия Веско безхаберници от "24 часа", щях поне да пусна общоприетия в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ страни, към които, божем принадлежим, знак на солидарност с аутистите:Солидарност с аутистите
Както малко по малко обществото ни прие солидарността - и знака за нея, червената лента, с HIV-позитивните и болните от СПИН, така - мисля, - ако достатъчно се говори за тези деца и се сочи проблема им, който вика за нашата съпричастност, то това по-скоро ще се случи - солидарността. Ако повече се говори, че тях ги има, че имат особени потребности и трябва да им дадем това, което им трябва. А не да има Латинка Ковачева от Столичния инспекторат, експерт „Интегрирано обучение" с 30-годишен стаж, да каже на родителите, че щом са родили такова дете, „трябва да си го гледат". И журналя, на които не им пука.

За начало - не е въпросът да се уволни или накаже въпросната неграмотна и безхаберна чиновничка. А шибаната държава да даде малко пари. Сиреч клинична пътека.

Вижте колко елементарно и тъпо звучи. Колкото са тъпи писачите от "24 часа". Те и тази лента не знаят.

1 коментар:

Анонимен каза...

Уважаема Вени,

Държавата няма да даде пари защото няма. А няма защото системно е ограбвана директно и индиректно. Директно чрез съмнителни сделки иизточвания, индиректно поради факта че 95% от българите не си плащат данъците в цялостта им. Всеки гледа да мине метъра.

И докато майките с бебета седят и пият кафета по 2 до 5лева по градинките и се вайкат как държавата не правела нищо за тях и за тия деца, руги майки, бъдещи, почват да си плащат максимална осигурителна вноска едва лсед като научат че са бременни, да могат да цоцат по 850 лева на месец от държавата, макар години наред да са давали минимално.

Ето защо дъжравата не може и няма да направи нищо.

С уважение

Петър