четвъртък, 7 май 2009 г.

Антипатриотизъм и крак


Джордж КатебГледам, че двете книги за глобалната криза, които качих, са сваляни многократно, поради което предлагам още интересности (много съм гневна и ядна зарад пламенюруковските простотии, та нещо нещо полезно или приятно някому да сторя). Предлагам последната книга на един от най-уважаваните и влиятелни политически мислители на последния четвърт век Джордж Катеб "Патриотизъм и други грешки". Той е професор в Принстън и наред с Джон Роулс и Айзая Бърлин има значителен принос в политическата теория на съвременния либерализъм. Отявленият му индивидуализъм се чете в студиите му за Ралф Уолдо Емерсън, Джон Стюърт Мил и Хана Арендт. В последните години Катеб насочва вниманието си към непрекъснато усилващото се ерозиране на индивидуалните свободи от страна на администрацията на Буш и отровното влияние на религиозната, етническата и държавната групова идентичност върху морала.

Патриотизмът и други грешкиКнигата е разделена на три части. В първата Катеб дискутира експанзията на държавната власт (вкл. теми като всеобхватното следене на гражданите) и оправдаването на войната от Буш-мените. Втората част предалага есета в областта на психологията на морала, а третата съдържа съвременни интерпретации на най-големите политически мислители от Сократ до Хана Арендт.

Patriotism and Other Mistakes

1 edition (November 30, 2006)
Publisher: Yale University Press;
ISBN-10: 0300120494
ISBN-13: 978-0300120493
език английски, формат pdf, страници 464

Download


Другата благина е от по-пиратски характер - Kaspersky 2009 Trial Resetter, който се чакаше от доста време и понеже го намерих, бързам да зарадвам и някой друг. Няма да обяснявам нищо за него, на който му трябва, той разбира ;-)

Download

Edit:

Паролата за Trial Resetter-а е 17071935. Архивът съдържа 4 изпълними файла - за XP 32 или 64-битов, за Vista - 32 или 64.

Важно! Самият Касперски третира рисетъра като вирус и изтрива exe-тата, независимо, че са рарнати (това е отличителна черта на този антивирус - декомпресира, сканира и чисти архиви, само парола ги защитава). Затова след като рисетнете, Касперски ще ги изтрие, тъй че пазете си рарчето отделно за следващия рисет.-

2 коментара:

Лъчезар П. Томов каза...

интернационализмът и пълният либерализъм и много други грешки ;)

Аспарух К. каза...

Специално мерси за лекарството за Касперския. Че компютърът, като го пусна, явно има свински грип - непрекъснато проклетото заклано прасе на KAV пищи, все едно го колят :)