вторник, 18 февруари 2014 г.

Една душица, убивана гадно и мъчително от хора, се бори за живот
Някой беше казал: На света няма един дявол. Има хиляди. И всичките са с човешки облик...
Ангелите ги знаем кои са. Ходещи сенки, всяка с теглото си, безмислостно стоварено върху плещите им от черните ръце и души на човешките демони!
Добавихме още едно ангелче към нашия легион от страдалци... Но то няма бели крилца, а наместо тях – обгорена, гниеща, падаща кожа. От името на всички заминали си безименни души, представяме Ви Любчо...

Любчо, който тежи сам 6 кг и е по – нисък от коляното Ви. Любчо, който кротко е преживявал под милостта на няколко Човека. Любчо, който е бил толкова любвеобилен и кротък и е просил внимание от всеки и чак се е свирал в кварталното кафене и хората са му се радвали. Любчо, който посреднощ е търчал с пламъци по цялото си тяло, просто за да задоволи болните мераци на човешки демони. Любчо, който в отчаянието и болката си се е насочил към единственото познато място и е намерил кола, под която да се свре и хората са го боли с пръчки да излезе изпод нея, за да не я запали, горейки. Любчо, от чийто жизнерадостен и весел нрав няма и следа. Любчо, който страда и умира така както е живял – тихо, кротко, стремейки се да не пречи никому...
 

Това невинно, нещастно същество е преживяло ужаса на сто живота. И все още се мъчи да оцелее. Любчо има изгаряния по тялото си втора и трета степен. Днес, малко преди да дойде при нас, малко преди да бъде прегледан в клиниката, по – голямата част от едното му ухо просто изпадна. На нейно място остана кървяща рана. Гръбчето, коремчето му, всичко е обгорено. Анусът му и с най – жестоки изгарания. Имаше и кръвоизлив на очето от ръгането с пръчка изпод колата... Въпреки че се придвижва самостоятелно, той далеч не е извън опасност. Любчо изпитва нечовешки болки, далеч по – тежки от начина, по който изглежда. Всяко действие, всяко движение, всичко му носи страдание. В момента е на два вида антибиотик, три вида външно третиране и трябва да се храни само с мека храна, защото всяко изхождане е огромно усилие. Той дори няма анус. На негово място зее кървава, мокра рана. А на мястото на икскрящите му очи, зеят черни зеници, питащи хиляди въпроси. Въпроси, които и ние си задаваме. Въпроси, на които всеки НОРМАЛЕН човек не би имал адекватен отговор!
Не знаем какво повече да Ви кажем за състоянието му, снимките говорят сами за себе си. Този път не искаме нищо от Вас... Няма да Ви молим за пари, за грижа, за нищо. Молим Ви само да погледнете това момче с очите, с които Ви вижда и то. И да се запитате: Защо? Да се огледате в хората около Вас и да помислите наистина ли са хора... И заслужава ли тази невинна душа сполетялото я. Колко грехове е изкупил този живот със страданията си?!
И все пак, Любчо доказа нещо, което повечето от Вас знаят – няма друга душа като кучешката. Няма толкова всеопрощаващо същество. Няма друго създание, което в агонията си да позволи да го нарамиш, докосвайки тая мъка по тялото му, и само да извърне глава и да те погледне с тея големи кучешки очи... Без да посегне, без да възрази. Само съзерцава. В тея нашите тъмни сърца... Право в тях. Ако можехме и ние така!
Колко ангели трябва да паднат, за да утолят жаждата за кръв на демоните? Колко още? Не стигат ли, не ви ли стигат вече... 


Катюша Попкармезова е жената, която е оказала първа помощ на запаленото от изверги куче в Бургас. Животното бе залято с бензин, а след това до кожата му бе драсната клечка кибрит. Четириногото е с опасност за живота, с голям процент изгаряния по цялото тяло. След като видяла ужасяващите рани, Попкермезова е започнала веднага да облекчава дълбоките изгаряния с пяна и мехлем. В момента даваме антибиотик и аналгин по предписание на ветеринарите, но се иска много време. Важното е ,че той ни се довери и се поддава на лечение, споделя Попкермезова.

Попкермезова работи в Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата. Сградата се намира до тази на ДАИ, на улица "Индустриална" 2. Кучето всеки ден е обикаляло района, а работници са го хранили и полагали грижи за него.

 

5 коментара:

Анонимен каза...

Против насилието спрямо животни съм и не го одобрявам.

Но когато се публикуват подобни снимки е редом до тях да се сложат и такива на :

1. Кучешка тения извадена чрез операция от малко дете -идваща точно от такива помияри. Като по-софт вариант - може и някоя кожна екзема която също пренасят.
2. Атакуван човек и нахапан от глутница "мили и беззащитни кученца" като Любчо, Гошо, Пешо ..
3. Човек, който в съня си се събужда от нощния лай.
4. Кучешки фъшкия /там и собствениците на домашни кучета са за солени глоби/

Тогава вече статията би била обективна, тъй като ще показва и другата гледна точка.

Това куче отдавна трябваше да е заспало вечния си сън - тихо и безболезнено, заедно с хиляди такива подобни. Ако на някой му е мило - моля, да си го регистрира, чипира и да се грижи за него у дома. Този съвет е за хилядите "приятели на животните", чиято единствена грижа е да изнесат неизядената си помия в паничка пред блока и да вият при подобни сцени.

С уважение, М.

Анонимен каза...

Винаги ще има болкуци, с жестоки души. Но за тях трябва да има закони и действия на една цивилизована държава, каквато за жалост не сме. И гражданско общество на място. Първо, в коя държава има толкова има толкова бездомни кучета, в Англия даже котките се водят на отчет. Второ, къде няколко човека могат да се съберат и да решат да нарушават закона? Само там където няма последици... Жалко и за кучето, и за нас!

Анонимен каза...

Боже господи, какво общо имат кучешките тении, нападенията, нощното събуждане от кучешки лай и други подобни със случая описан тук? Имам чувството, че всеки път когато дойде приказка за бездомни животни и случаи на жестокост срещу тях, се намира някой такъв... До злите демони можем да наредим и тези, чиято глупост е толкова голяма, че не им стига акъл и приличие да си извадят главите от задниците или поне да замълчат.


..........


А с Любчо какво стана?

Мая каза...

Тази душица, това "момче" е само животно, не човек, не бебе, не дете. Моля правете разликата...

Анонимен каза...

До анонимен 3 - След като си споменал за главите и задниците ...да ти кажа че при теб явно местата на тези органи са разменени щом ни е можеш да схванеш общото ..... а то е че помиярите нямат място в нашия свят.... трябва да се прибират и след определен срок да се евтаназират ако никоя "добра душа" не ги вземе. За тези дето си изнасят помията пред блока да ги хранят-солени глоби. За защитниците като теб присъствие по време на преглед на дете с екзема предадена му от подобно псе, или споделяне на ваксини срещу бяс по избор. Ако си упорит рецидивист заслужаваш да платиш лечението на заразен с кучешка тения човек...с включено задължително присъствие на операцията му да видиш как изглежда картинката.
Всички много обичате животните а си хапвате пържоли и агнешко по Великден нали?