четвъртък, 27 май 2010 г.

И зад глобалното затопляне се крие злодейската ръка на Костов


Отдавна подозирам, че съм живея сред няколко милиона малоумници, но действителността надхвърли и най-мрачните ми представи. Словата ми са бедни да опиша поредния изблик на присъщата на народа ни мъдрост, затова ще цитирам великолепния журналист от "Сега" Божидар Божков (дописката НЕ Е в рубриката за смях и забава):
"Покрай всичките разнообразни полицейски акции тези дни в ГЕРБ са се заели с разплитането на един нов и много коварен криминален случай: Кой е виновен за наводненията в Банско? Малцина се оказаха посветени в истината - само областният управител на Благоевград Валери Смиленов и неговият съпартиец - местният депутат Георги Икономов. Те се появиха през седмицата в градчето, за да обявят публично резултата от разследването. Местните пострадали жители, които до този момент тънеха в заблуда, че виновни са дъждът и придошлата река Глазне, бяха изключително любопитни да научат, че пакостникът е съвсем друг. Това не е природата. Не са и всевишните сили. Нито областната управа или пък управляващата партия. Донякъде не е и кметът на Банско Александър Краваров, макар че двамата го туриха в графата "съучастник".

Истинският злосторник се казвал Иван Йорданов Костов. При това уредил наводнението не безвъзмездно, ами платил за него цели 1.8 млн. лева.



[видео]

[край на видеото]

Както всички знаят, река Глазне заля новия квартал на града - "Страгите", след като скъса дига над Банско. Смиленов и Икономов разкриха, че тя била издигната през 2001 г. по поръчка на тогавашното правителство. Кабинетът на Костов гласувал да се отпуснат споменатите пари. Дигата била приета от регионалния министър Евгени Чачев, като ведомството му нямало никакви забележки към свършената работа. Но Смиленов обяви, че това не е никаква дига.
"Нахвърляли там камъни и малко пръст и отчели, че е изградено някакво съоръжение. Всичко е в насипно състояние. Че и платили за това безобразие 1 милион и 800 хил. лева. Това не е усвояване, а присвояване на пари и ние ще се заемем с този случай да установим кой и къде е прибрал тези средства", закани се областният. Тирадата си той изнесе по време на извънредна сесия на общинския съвет в градчето. Тя бе свикана на 19 май, уж да се отчете кой какви ги е свършил по време на потопа и да се набележат мерки за справяне с бедствието. Но съветниците мълчаха през цялото време и човек би помислил, че са ги докарали от друг град като публика, която просто да погледа какво става на сцената. На практика цялото заседание се оказа театър за изявите на областния и депутата. Не им ръкопляскаха, ама и никой не им възрази."
По-нататък продължава с малоумията на новобогаташите хотелиери, но ви оставям удоволствието сами да прочетете цялата епикриза на родната олигофрения --> "Познай кой поръча наводненията в Банско? Хотелиерите в града се канят да поискат от бюджета обезщетения за дъждовете, които им отнесоха сградите" ("Сега", 27.05.2010)

Интелектуалното ниво на гербаджийските началници и стадото съветници какво да го коментирам, тъпата алчност на нагушилите се хотелиери - също.

Но ми се ще някой с голямата тояга да похване де що вестникар и телевизионер има - с Кеворк и Тошо начело, и бой на голо до посиняване. Зарад тия 10 години дето облъчваха и без това умствено ощетеното население с "разкрития" за злодейската същност на Костов.

Злодеят Иван Костов
Злодеят Иван Костов


Видео:
adobes

Изображение:
Chris Stevens and Kevin Yan

1 коментар:

Анонимен каза...

Презастрояването на Банско си е престъпление, защото не е документирано и разрешено по съответния ред.

Причината и за наводненията и за лавините през зимата е изсичането на горите за изграждане на писти и инфраструктура в Пирин - т.е. тези явления ще продължат още по-често и по-катастрофално.

Реституция на гори и ливади в Банско, голф-игрищата и прочее са пълна измама - до 1910 тереторията е била част от Турската империя - българите са имали само ниви, а ливадите са се давали за сезонно използване от държавата, включително и след освобождението.

Какво общо има тука Костов и прочее политиката не разбирам - никакви диги и преградни стени не спасяват от обезлесена планина с подобна циркусова структура.

Та Банско това го чака - да се оправят - ако банките инвеститори искат да залесяват - тяхна работа.