събота, 17 януари 2009 г.

Протестът продължава в събота, неделя и понеделник


Днес бяхме около 1000 души пред парламента. Продължавам да съм умерен оптимист. Ще обобщя впечатленията си и анализа в един пост по-нататък - за зла врага, протестът започна точно в седмицата, когато имам много, ама много работа - тъй че блогвам само с информационна цел:

неделя, между 13.00 и 16.30 часа, всеки може да мине и да остави символично пред Парламента четен брой цветя в памет на бездействието на това правителство по време на мандата му.

Понеделник протестиращите групи ще се срещнат отново с председателя на Народното събрание г-н Пирински с цел връчване на актуализиран списък с искания предвид приемането на част от исканията на природозащитниците и включването на български майки и бременни жени в протеста.

До момента, благодарение на оказания от всички нас натиск, успяхме да спечелим частична, но много голяма победа в Закона на горите, за която можете да прочетете повече тук http://forthenature.org/news/567/. Следете http://forthenature.org/ и http://feelfriendly.com/ за текущи новини."


8 коментара:

Лъчезар П. Томов каза...

Всяка победа е важна, но оставката на този кабинет е най - важна!

Редактор каза...

Сигурен съм, че натиска който им се оказва, най-малкото ги шамаросва яко. Жалко, че много хора вместо да са там, гледат поредната кубинска сапунка. Дано се раздвижат нещата, че тази страна взе да ми заприличва на Куба.

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, уважаема г-жо Гюрова,

Тия дни се роди една идея, със същината на която можете да се запознаете тук: Важна инициатива: първа национална среща на политически ангажираните граждани и на политическите блогъри в България - Пловдив, февруари 2009 г.

Ще се радвам не само морално да подкрепите инициативата, не само да помогнете за популяризирането й, но и лично Вие да участвате със свой доклад на срещата.

От името на инициаторите: Ангел Грънчаров

Nekonventsionalen каза...

И един протест не успяваме да организираме както се полага,имаме от какво да сме недоволни и изглежда това ни стига...за разлика от Гражданите властовите структури ,трупат опит,тренират,организират се имат ръководства...А иначе каквито протестиращи,почти такива и полицейски силоваци...

Анонимен каза...

съжaлявам,че много дълго няма пост в този блог. не са много блоговете "без компромис" за да намаляват. Т. Белев

Анонимен каза...

http://surealizm.wordpress.com/

zdravei , za malko sam na internet i namerih tozi blog.

privet. av

Анонимен каза...

poglwedni i tova! ima mnogo silna poezia!
http://psychobaiko.blogspot.com/

avt., zombie.

Анонимен каза...

G-va Gurowa,защо не пишете ???
Вашето мнение ни липсва !!
Бъдете здрава
К.Николов