неделя, 16 декември 2007 г.

Шефът на "Белла България" е звяр, а не човек


Мръсна приказка

от Константин Стоянов


Джънк фууд бг бос застрелял бяла мечка. И за да не отиват ей така парите, похарчени за това приключение, решили да го използват за PR. Дали убити бели мечки продават кренвирши?

Представете си, че живеете във Великобритания. Купувате си вестник „Таймс” и някъде вътре виждате снимка на шефа на „Швепс”, прекрачил тялото на собственоръчно убит от него носорог на сафари в Африка. При това снимката не е находка на фоторепортери на вестника, а явно изпратена от PR отдела на фирмата. Само че в нормалните държави не е необходимо да убиваш диви животни, за да те уважават. Наистина.

Вчера, както си работех на компютъра, изведнъж започнах да получавам следните линкове към Стандарт и Монитор. След това открих повече подробности.



Трофей за $60 бона
Бяла мечка за 60 хиляди долара повали в Северна Канада собственикът на фирма "Белла България" Венцислав Георгиев. Напролет той хуква на лов за анаконди в Боливия.

Наш бизнесмен лови анаконди
Собственикът на "Белла" повали мечка за $60 000

Красива бяла мечка на стойност 60 хиляди долара отстреля собственикът на фирма "Белла България" Венцислав Георгиев. Бизнесменът беше на пусия в Северна Канада. Запалени ловци от цял свят, нарамили пушки редом до нашенеца, ще правят опити цяла зима да покосяват там ценни редки животни. Дванадесет са разрешените за лов през този сезон бели мечки и първата от тях стана трофей на родния предприемач.

Сега той чака транспортирането на ценната пухкава кожа, която в момента се обработва.
Георгиев успя да отстреля и величествен елен с огромни рога, които вече красят дневната в пловдивския му палат.

"През пролетта отивам на лов за анаконди в Боливия. По-екстремно преживяване досега не съм имал", чертае авантюристични планове търсачът на силни усещания. Екзотичното приключение с огромните змии ще му струва 25 хиляди долара.

Подробности - в статията на Константин Стоянов

БОЙКОТ НА "БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ"

"Белла" произвежда кренвирши и наденица "Сачи", сух шпек "Перелик", маргарин "Томи", месни продукти "Народен", маргарин Flora, кори и баници "Белла", точени кори "Фамилия", месни продукти "Соларис"

35 коментара:

egasimus каза...

ей, откога баницата е джънк фууд? *обидено*

Unknown каза...

Имаш предвид, че баницата, дето си я делят олигарсите, е обидно да се нарича джънк фууд?

Unknown каза...

Ама и "статиите" са на подобаващо ниво.

Анонимен каза...

Простотията в първия момент е смешна - като ситуационна комедия. И после се чудиш колко ли хора са чели тия вестници, а после защо ли хората четат тия вестници, докога ли ще ги четат и как се обръща посоката на обществените нагласи. Току що прочетох статията на сина ми и той пожела на ловеца да бъде изяден от анаконда и ми каза, че с кампанията срещу продуктите на БЕЛЛА няма да се получи нищо. "Казвам ти от собствен опит", каза той. На 14 години.

Unknown каза...

Жалко и тъжно. Че на 14 има такъв опит...

egasimus каза...

"а, то било, кажжгоде, метафура".

но все пак си е баш човек - звярът не убива ей така, защото може...

cx каза...

"Шефът на "Белла България" е звяр, а не човек"

Не е казано много точно. Като цяло човеците сме зверове. И животни :)

Иначе такива са ни крупните, мастити "бизнесмени". На сапун, всичките.

Milko D. Georgiev каза...

@lydblog

жалко е, че на 14 си е изградил примиренческа позиция. аз на 36 продължавам да мисля, че докато не опитам и чак като се проваля тогава ще кажа - да, не стана.

Анонимен каза...

Не знам, ама откакто се разшумя покрай ВАЦ-овската простотия с Виктор, смятам че доста хора спряхме да купуваме измислените им издания.
Сега си мисля, че пак ще има ефект. Аз също ще сложа линк къмстатията на Вени и ще казвам на всички мои познати за тези простотии. Само ние хората убиваме, за да си сложим красиви кожи пред камината. Верно, дано го изяде някоя анаконда тоя тъпанар...

Анонимен каза...

Да го смила дълго и приживе (дано е възможно). И аз ще сложа линк, ако може.
Не знам дали бойкотът ще е толкова ефективен (надявам се, разбира се!!), защото едно е да става въпрос за печатни изделия, друго - за хранителни... Изобщо не искам да кажа, че първите са по-маловажни, нали.

Георги Грънчаров каза...

Като нищо паднал в Амазонка докато ловува...

Там освен анаконди има и едни мънички рибки с големички зъбки... :)

Всъщност за убиване са по-скоро онези, които са му разрешили лова. Какво си мислите - ако имаха възможност, биха вдигнали мол насред руините в Плиска, биха направили на луканки дори Мадарския КОНник...

Винаги ще има жестоки и безскруполни хора - въпросът е да съществуват механизми, които да ги поставят на мястото им.

Анонимен каза...

селянин с пушка

Комлексарщината и изхвърлянията на българските псевдо бизнес богаташи надминава границите. Тоя селяндур обичал силни преживявания. Ами ако всички имаме малко акъл и спремм да купуваме боклуците му ще му дадем преживяване за цял живот. БОЙКОТ ДО ДУПКА!

Анонимен каза...

Не мога да повярвам колко много простотия изчетох!
Не обичам и не купувам кремвирши. За съжаление сега за известно време ще го правя от солидарност с хората, които са оплювани поради следните причини:
1) Смаян съм, че досега сте си купували кремвирши, поради факта, че някои от собствениците на компании са ловджии или не, респективно отстрелват дивеч или не.
2) Изненадан съм, че очаквате от хората да спазват правила, които избираните от Вас законодатели не приемат и се сърдите на хората, а не на законодателите.
3) Учуден съм, че бойкотирате този, който е успял да направи нещо ( или може би си мислите, че да убиеш бяла мечка е детинска игра), а се възхищавате от тези, които правят нещо пошло ( освен ако не мислите, че да публикуваш снимка на убита бяла мечка е геройство!?)
Дерзайте!

Unknown каза...

"Белла" произвежда кренвирши и наденица "Сачи", сух шпек "Перелик", маргарин "Томи", месни продукти "Народен", маргарин Flora, кори и баници "Белла", точени кори "Фамилия", месни продукти "Соларис"

Анонимен каза...

Анонимен2: ако под правене на нещо разбираш убийство, а не съграждане и създаване, егати и човека, венец на природата, си - ми почни да ядеш кренвирши, щом си толкова солидарен с това парвеню от снимката, купувай си специално тези кренвирши и салами на БЕлла с е-тата, да ти е сладко...

Unknown каза...

Това е типичният наш едър бизнесмен, на когото държавата в последните две години се скъса да дава преференции - данъчни и други. Защото спечеленото щял да го инвестира в икономиката и тя щяла да цъфне и върже. Ето в какво инвестира типичния олигарх. Да са ви сладки продуктите на "Белла" :-( Аз се отказвам категорично от тях.

Анонимен каза...

egati uzasa... av.
m, ven, mngo maze po sweta imt PO razlichno ot ZENITE chustwo za koe e pravo koe ne... zenite s vodesta sila.. w opasvento, vpreki che im mze, no mnog maze w esednevito nmirt naikoi krtinki z chisto znimatelni... im tseli spisni( zpdni_ plni s kkvi l ne izvrsteni i dori ne sa z nd 18 godishni...

Анонимен каза...

Анна
Първо бях отвратена, но си спомних,че всичко в живота се връща. Това е абсолютно сигурно. Всяко действие имо равно и обратно по сила противодействие. Дано този Венцислав Георгиев има силата и смелостта да понесе последствията от абсурдните си апетити.

Анонимен каза...

Не мога да повярвам! И тоя никаквец ще ми се хвали с какво??? С тая мерзост! Да убие такова величествено животно! Егати, заядат ми на гърлото всички баници дето съм изяла... И такива ******* представят България пред света!? Комплексар и не знае кво да си прави с парите... хората нямат кво да ядат...

/ каза...

Ако има деца, как ли се чувстват баща им да е такъв.

Анонимен каза...

Ами за разлика от българските "еколози" канадските знаят,че най-важно е поддържането на екоравновесието.Затова има Министерство на Севера- там има специалисти,които на база на обективни критерии определят квоти за отстрел....тия квоти прозрачно се откупуват...Разликата с избиването на калкана,бракониерстването на политици,мутри и т.н. с джипове е както разликата между Канада и България,между българските и канадските еколози...та разликата е в акъла!Не става само с блогове-тлябва и акъл...
А що никой не се възмути от платените 60 000 долара,при заплати от 650- 700 лв в холдинга?!?
В Пловдив,при средни заплати от 850 лв. при труда който е в Белла има не случайно текучество!За това карат работници от Пазарджик.Скоро ще карат и от Китай!
Ами то и затова

Minerva каза...

Да не забравяме картофеното пюре Белла. Кренвиршите съм ги отказала отдавна, но сега и от това няма да си купя повече.
Не мога просто да разбера такива хора. И наглостта да се перчат с подбна свинщина. Да ме извинят прасенцата - те са по-човечни от това същество.

Анонимен каза...

Да, би могло да се хвали с това убийство. Но само и единствено, ако е излязъл на равна нога пред мечката, и я е убил. Тоест - с голи ръце, най-много - с нож (е, все пак мечката има едни кофти нокти...). Всичко останало е простотия и парвенющина.

Анонимен каза...

Аз мисля че е най добре да не ходи на лов за анаконди а на психиатър. С парите които му останат от психото да помогне на някои бедни хора в БГ и така рейтинга му може и да се вдигне малко но пак едва ли ще достигне нулата при положение че е толкова под нея в момента.

Анонимен каза...

Ветеринарят, който се грижеше за нашето куче ми беше разказал, че именно производителите на "Сачи" са искали да му дадат баснословна сума пари, за да подправи ДВСК документите на 20-годишно месо-внос.

14-годишното момче има право, за съжаление, както и PR-ите на "Белла". Човек, който е горд с убийството на бяла мечка е по-скоро на почит в БГ, отколкото мишена за развалени яйца.

Анонимен каза...

снимката е въздействаща!наисина е много мило да се
рекламира гранително-вкусов продукт по този начин.
има естетика.ницшеанско е и е марксистко.има диалектика.на хранителните вериги и язаждането..нека припомним,че при хегел щастието се разбира през подобна фигура.не става ясно дали това е самата истина ..според мен това е добра хипербола..дори самия разказ хиперболизира разкази от нашето ежедневие и тярбва да се схваща като инсталация..писана ми от простачуги либерали като тази гюрова...и тези дето я "клопате".
може ректоскопското изображение и емисия да бъде инсталация,а това да не е.
къде ви отиде марсиската закалка..отрицания на отрицанието...или май сте сричали Енгелса номенклатурно и конюнктурно

Unknown каза...

Инсталация и естетика на насилието и жестокостта. На теб това ти харесва, на мен ми е гадно.

Анонимен каза...

bella bg e kato vsqka druga firma v balgariq,proizvejda6ta neka4estvena produkciq za smetka na rabotnicite si i nas potrebitelite,zada mogat takiva kato g_n georgiev da si hodqt na safarita i da se pravqt na veliki karaiki skapi i bronirani koli a decata im da se dvijat s ohrana i da neznaqt kakvo e mama i tatko

Анонимен каза...

Явно собственикът на Белла не си пада само по отстрел и погубване на бели мечки , но и на родния бизнес . Вижте на каква интересна информация попаднах скоро :

http://vittafoods.bg/

Доколкото се запознах с темата , комбинацията Момчил Андреев и Венцислав Георгиев се оказва разорителна за едно модерно , работещо предприятие , даващо препитание на много семейства в Свиленград . Нагъл грабеж , който е много показателен за връзките между олигарсите и за това че влиянието и репутацията на родните ни " бизнесмените" винаги са над правомощията на институциите в България.

Анонимен каза...

белла купиха и "орехите"

Анонимен каза...

Много са анонимните които казват. А на единия да му кажа с две думи: Голяма работа, че един посерко стреля със снайпер и е гръмнал мечка. Аз с такъв снайпер ще го уцеля където си поиска той или аз. Така че никакво мъжкарство няма днес в лова. Ония с малките пишки се правят на мъже. Ама не са. При дмнешните оръжия и възможности който и левак да си, ще гръмнеш мечка, слон....
Това че левакът от БЕЛЛА направил нещо, му е дадено от данъчните преди 20 години, които изобще не го прпверяваха за нищо, че им пълнеше джобовете, а после и на политиците. Така че същите лайнари са и политицте ни.

Анонимен каза...

dobre neka si hodi ako iska i na mars samo da uvelichi nadnicite na rabotnicite

Анонимен каза...

dobre neka si hodi ako iska i na mars samo da uvelichi nadnicite na rabotnicite

камини цени каза...

И според мен с течение на времето всеки си показа истинските лица и тези издания по намаляха и като бройки,който ги печатат, тъй като търсенето им значително спря според мен. Всеки гледа себе си и на него да му е добре, без да мисли след години какво може да се случи и нещата да се обърнат в този живот.Статията ви е страхотна и се радвам, че споделяте подобни мнения.И мен лично никога не ме е интересувало,кой къде с кой и как ходи някъде си, стига задълженията към хората да бъдат спазвани както трябва.Тогава всички ще сме доволни.

Анонимен каза...

Vsichki opluhte Venci, ami Hristo Stoichkov da ne bi da e geroi, kato utrepa jirafa ?