събота, 5 ноември 2005 г.

За евреите - политически (не)коректно


Преобладаващата част от световните шампиони по шахмат са евреи. Включително единствената жена, която играе наравно на мъжки турнири и е в първата десетка шахматисти в света по коефициента ELO - Джудит Полгар, е еврейка.
Преобладаващата част от нобеловите лауреати в точните науки са евреи. Специално за изтъкнатите математици и физици това е очевидност.

Мисля, че това не би могло да бъде обяснено със световна еврейска конспирация. Логично е да има естествено обяснение, което няма нищо общо нито с антисемитизма, нито с ционизма. Попаднах на интересни податки в областта на еволюционната психология и етносоциалната биология и смятам да пиша за тях.

П.П. А ако някой не е разбрал - всеки човек, евреин или друг - е равен на всеки друг. Просто ме дразнят вече крайностите в двете посоки (антисемитизъм и ционизъм) и ще се опитам да поработя нещо.

1 коментар:

Анонимен каза...

kulturata na evreite mi dopada...nali ziviah v sharon..gradat na evreite- vseki be dobre doshal pri tiah..chustvah se sigurno i spokoino...i koagato rabotai s evrei sasto..
av.