петък, 2 септември 2011 г.

За убийците на делфинчето и шибаните управници. Направи нещо:


Убитото делфинче на къмпинг
Следва коментар-предложение на tomm към статията в "Дневник" за убитото делфинче. Аз изпратих писмото, направи го и ти. Ако ти пука.
Използвах имейлите, дадени в групата BULGARIA - A Dolphin Killer Country! Изпратих писмо с няколко въпроса до дадените институции.

Предлагам и вие да го направите, за да не сме абсолютно голословни.

И понеже предложеният текст там е на английски, реших да напиша свой - на български и с няколко въпроса, на които да настояваме да ни се отговори

Събджектът е neplashtane na danyci/неплащане на данъци

а съдържанието -- ще се радвам да го копирате и пращате на същите имейли - до "институциите"

ето и текстът:

След като за няколко дни видяхме три неща -- 15 млн. добавка (без обяснение за какво) към бюджета на МВР; полицаи пушат, докато момиче се дави; и делфин е застрелян с АВТОМАТИЧНО оръжие (което е или нелегално, или е собственост на военен, полицай и т.н., нарушаващ закона), имам само един въпрос: да продължавам ли да плащам данъци? Досега съм го правел винаги и съм се осигурявал на пълен доход. Не бракониерствам, не убивам и не съм откраднал много пари, които могат да се намажат и по нечии от вашите ръце.
Ще преценя по отговора ви, дали аз съм достоен за вниманието на някого от вас, или поради изброените ми "недостатъци", не представлявам интерес. Последното да се чете "гражданите на България не представляват интерес".

Отговор на въпросите си очаквам по компетентност от всички, до които ги изпращам -- надявам се можете да разпознаете кое в чия компетентност е и да отговорите именно на него.

Въпросите ми са:
1. Полицаите, които са пристигнали на мястото, разбрали ли са, че е стреляно с АВТОМАТИЧНО оръжие и знаят ли те, че то е незаконно у нас? Или не могат да различат рана от оръжие, или не познават закона.
2. Знаят ли те и техните шефове, че отскоро в НК има промяна, която инкриминира насилието и убийствата на животни. Или не (са некомпетентни)?
3. Вярно ли е, че ветеринарната служба е отказала съдействие в първия момент на случая с убития делфин?
4. Как изпълнителната агенция по по рибарство и аквакултури (ИАРА) разследва и разрешава случая?
5. Вярно ли е, че местната прокуратура е била уведомена за случая?
6. Вярно ли е, че България е страната в Европа с най-много полицаи на глава от населението?
7. Защо полицаите, които са гледали как се дави момичето край Созопол, не са имали спасителен пояс и въже в патрулката? Те все пак са полицаи край морето, подобни инциденти изненадват ли ги, когато се случат?
8. За какво ще отидат 15-е милиона, които влизат в МВР (освен най-големия министерски бюджет от почти милиард)?

Подпис


Адресите са:

icenter@tzarevo.net;gis@government.bg;primeminister@government.bg;minister@moew.government.bg;
minister@mzh.government.bg;minister@mzh.government.bg;
pr@justice.government.bg;b_dimitrova@justice.government.bg ;riokoz-bs@mbox.contact.bg;director@srzi.bg;zam.director@srzi.bg;gl.secretar@srzi.bg;director_apfso@srzi.bg

c.c.
mnenia@24chasa.bg;24krimi@24chasa.bg;24inter@24chasa.bg;, 24ojivlenie@24chasa.bg;24politika@24chasa.bg;24zivot@24chasa.bg;24culture@24chasa.bg;svaglenov@vgb.bg;ibeleva@vgb.bg;dmikova@vgb.bg;ymoneva@vgb.bg;mmileva@vgb.bg;pgeorgiev@vgb.bg;lserafimov@vgb.bg;, reporteri@trud.bg;vveleva@trud.bg;azarkova@trud.bg;lhristovska@trud.bg;npetrov@trud.bg;ijolova@trud.bg;klassa@klassa.bg, society@segabg.com;politics@segabg.com;culture@segabg.com;international@segabg.com;novinar@novinar.bg;dilov@novinar.bg, apostolova@novinar.bg;yotova@novinar.bg;voynov@novinar.bg;politica@novinar.bg;socialen@novinar.bg;foreign@novinar.bg, agency@standartnews.com;dnevnik@dnevnik.bg;society@capital.bg;politics@capital.bg;inikolov@duma.bg;yborisov@duma.bg; ggeorgiev@duma.bg;tgeneva@duma.bg;

b.c.
kalendar@ntv.bg,pr@ntv.bg,news@btv.bg,pr@btv.bg,news@bnt.bg,vie@bnt.bg,start@bnt.bg,panorama@bnt.bg;
comments@probg.bg,info@probg.bg,news@eurocom.bg,tv7@tv7.bg,office@tv7.bg,office@tvevropa.com,novini@bbt.tv;focus@focus-news.net

1 коментар:

Анонимен каза...

Вени, ти хубаво ги пусна тези мейли ама и спамботовете ще ги прочетат и тогава може твоето писмо да отиде на 23123 място в листата им. Респект за останалото в постинга!